1 juni 2018, 15.00 uur, Station88 

 

Het studenten Innovatie Centrum (SIC) van Fontys Hogescholen en de HR specialisten van ExpertPlus onderzoeken samen hoe leiding geven aan medewerkers van een andere generatie in de praktijk uitpakt. Op 1 juni 2018 vanaf 15.00 uur vindt de presentatie van de onderzoeksresultaten plaats.

SIC en ExpertPlus ontmoetten elkaar in Station88, huis voor ondernemerschap en innovatie, in de bruisende Spoorzone in Tilburg. Het bleef niet bij groeten en een koffiepraatje. Al snel besloten de twee organisaties om de expertise te bundelen en samen een innovatie op HR gebied te verkennen.

Generatiemanagement

Generatiemanagement bleek een passend onderwerp voor de eerste samenwerking. In de theorie is hier veel over geschreven, maar in de HR praktijk wordt het nog weinig toegepast. Dit onderwerp schreeuwde om praktische aandacht.

In maart 2018 startte het onderzoek met het vaststellen van de onderzoeksvraag:  “Wat zijn best practices van leidinggevenden aan medewerkers van een andere generatie?”. We besloten eerst een aantal diepte-interviews te houden. Drie met leidinggevenden tussen 25 en 30 jaar met medewerkers van 50+. En ook drie andersom. Daarna is een schriftelijke enquête uitgezet. Het onderzoek heeft tot nieuwe inzichten en praktisch handvatten geleid.

Tot ziens op 1 juni om 15.00 uur in de grote zaal van Station 88.

Meld alvast aan: advies@expertplus.nl