Ervaringen van ExpertPluslid Karin

Vanaf het prille begin was ze betrokken bij ExpertPlus. Een initiatief van een groepje mensen dat zich afvroeg hoe de arbeidsmarkt actiever te betreden. Haar organisatietalent was een welkome aanvulling op de brainstormende collega’s: ze implementeerde, bracht structuur in de organisatie en stapte zelfs in het bestuur. Karin* groeide met en door ExpertPlus en legde zo de basis voor een mooie functie in het bedrijfsleven.

Door ExpertPlus

durfde ik mijn

koers te wenden

Coach of voor de klas

De loopbaan van Karin begon ruim 25 jaar geleden als docent lichamelijke oefening in Den Haag. Al snel ontwikkelde ze tot coach en stagebegeleider. Een nieuwe directeur eiste tot haar grote teleurstelling dat ze weer voor de klas moest staan. Ze nam definitief afscheid van het onderwijs. Op zoek naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt.

Solliciteren bleek heel anders te zijn dan 25 jaar geleden. De sollicitatiebrieven die ze schreef, leidden tot niets en  afwijzing op afwijzing volgde. Karin realiseerde zich dat de wereld om haar heen drastisch was veranderd, netwerken bleek belangrijk, net als sociale netwerken zoals LinkedIn. Ze bezocht bijeenkomsten van TalentPlus, leerde daar alles over het nieuwe solliciteren én ontmoette drie initiatiefnemers van de nieuwe coöperatie ExpertPlus. Ze zag kansen voor zich zelf in het ontwikkelen van ExpertPlus.

 

Ervaring door ExpertPlus

Totaal drie jaar werkte ze als volwaardig teamlid bij ExpertPlus aan taken die ze niet eerder had gedaan. Haar zelfvertrouwen was zo gegroeid dat ze zonder aarzelen ‘’ja” zei toen een milieubedrijf haar vroeg een  secretaresse  te vervangen. Ze was nooit secretaresse geweest, maar wist door de ervaring bij ExpertPlus dat ze met succes in het diepe kon springen. Haar ervaring bij ExpertPlus paste naadloos in het nieuwe bedrijf. Ook hier bracht ze structuur, gaf beleidsadviezen en groeide in haar functie. Ze ontwikkelde zich op het gebied van marketingcommunicatie en maakte promotie. Inmiddels is Karin coördinator voor de commerciële opleidingen van het bedrijf.

ExpertPlus speelde een belangrijke rol bij de carrièreswitch van Karin. “Ik ben ExpertPlus dankbaar voor het vertrouwen en de feedback die ik ontving”. Dat had ik in deze fase van mijn leven juist nodig!

 

*Om privacyredenen is de naam Karin gefingeerd.